Sanne Cant knoopt opnieuw aan met zege

Sanne Cant knoopt opnieuw aan met zege

Sanne Cant heeft de Soudal Waaslandcross in Sint-Niklaas zaterdagnamiddag naar haar hand weten te zetten. Cant rekende in de finale af met Jolien Verschueren die tweede werd. Laura Verdonschot rechtte na haar minder EK opnieuw de rug en vervolledigde het podium.

Sanne Cant liet vanaf het begin zien dat er met haar weldegelijk elk weekend rekening moet gehouden worden. De Belgische kampioene kwam al vroeg onder stoom en dirigeerde resoluut in de beginfase. Achter Cant vochten Verdonschot, Anderson en Kaptheijns in eerste instantie mee vooraan. Verschueren mistte haar start opnieuw maar zou dat later wel rechtzetten, meer nog, ze sloot in de finale voorin opnieuw aan bij Sanne Cant.

Met z’n tweeën zouden Cant en Verschueren het dan uitvechten om de winst in recreatiedomein ‘De Ster’. Cant haalde in de laatste zandstrook nogmaals al haar kwaliteiten naarboven, Verschueren moest vroeger lopen en zo stak de Belgische kampioene haar vijfde seizoenszege op zak.

Verschueren eindigde tweede en de Limburgse Laura Verdonschot werd uiteindelijk derde. Knap resultaat voor de Lommelse die daarmee de rug recht na een tegenvallend EK en wat blessureleed. De Amerikaanse Elle Anderson werd nog vierde, Ellen Van Loy sloot de top vijf.