Sanne Cant kan YTFCT-dames afschudden in Heerlen

Sanne Cant kan YTFCT-dames afschudden in Heerlen

Geen lange solo van Sanne Cant in Heerlen, maar wel een kei hard slot. De Belgische kampioene was heel de wedstrijd in het gezelschap van Ellen Van Loy en Nikki Harris. Van Loy brak als eerste en werd nog derde. Harris moest in de laatste ronde ook passen en kwam over de meet als de nummer twee.

Geen one-woman-show van de Belgische kampioene wel een driestrijd waarin Van Loy, Cant en Harris de hoofdrol vertolkten.

Een slecht gestarte Wyman op positie vier moest toen al langs achter toekijken op het trio. Sels volgde op de loodzware omloop al op ruime afstand als vijfde.

Voorin deelde Cant een eerste prik uit waar vooral Van Loy, die nog een nachtshift draaide het slachtoffer van was.

Wyman kwam niet van plek vier af, daarachter kwam Van Paassen aansluiten bij Sels in de strijd om plaats vijf.

Met nog iets meer dan een ronde te gaan probeerde Cant het opnieuw. Met resultaat ook want een sterke Harris moest zo definitief lossen.

Cant stormde op een nieuwe zege af en finishte uiteindelijk toch nog solo. Harris kwam als tweede binnen, Van Loy werd uiteindelijk nog knap derde. Wyman viel naast het podium, Van Paassen werd vijfde.

Uitslag – 1.Sanne Cant 2.Nikki Harris 3.Ellen Van Loy 4.Helen Wyman 5.Sanne Van Paassen 6.Lisa Jacobs 7.Loes Sels 8.Maud Kaptheijns