Sanne Cant: “Het was lastig, echt lastig”

Sanne Cant: “Het was lastig, echt lastig”

Sanne Cant reed vorig seizoen haar beste seizoen ooit. Zo won ze onder andere het wereldbekerklassement. De renster van het Enertherm- BKCP Team stond gisteren mee aan de start van de eerste wereldbeker van het seizoen in Las Vegas. De Belgisch kampioene mocht als derde mee het podium op.

Het was Katerina Nash die in de laatste ronde een solo doorvoerde en zo naar de winst reed. Eva Lechner deed een verwoede poging om het gat te dichten maar strandde op de tweede plaats. Sanne Cant won de spurt voor de derde plaats. “Het was lastig, echt lastig. De omloop ziet er heel gemakkelijk uit maar het bolt eigenlijk helemaal niet.” Vertelde Cant dadelijk na de meet.

Cant koos ervoor om laat naar Las Vegas af te reizen, de Lillse kwam pas de dag ervoor aan. Dit bleek een goede beslissing. “Door zo laat aan te komen hebben we de jetlag kunnen beperken. Nu na de wedstrijd voel ik me helemaal niet moe. Dit is denk ik een teken dat het plan gewerkt heeft.” Sanne Cant vocht tegen Nash en Lechner twee dames die een heel mountainbike seizoen achter de kiezen hebben. “Ik streed tegen twee dames uit het mountainbike, Nash reed enkele weken geleden nog het WK en ze is echt in topvorm denk ik. Dat maakt een verschil. Maar ik ben blij met mijn derde plaats, meer zat er niet in. Heb alles gegeven wat ik had, meer kon ik niet doen.”

Vooraf was er heel wat te doen rond deze eerste wedstrijd. Te ver, te duur, te voeg op het seizoen, te warm, allemaal zaken die de voorbije weken naar voor kwamen. Ook Cant treed deze mening voor een stuk bij. “Ik wil een goed seizoen rijden en denk dat ik met een redelijk gevoel gestart ben. Ik denk dat het bij ons in Europa nog beter zal gaan. Dit zijn echt wel speciale omstandigheden.”