Sanne Cant haalt het van Verschueren in bloedstollende finale

Sanne Cant haalt het van Verschueren in bloedstollende finale

Voor het vierde jaar op rij mocht Sanne Cant haar handen in de lucht gooien in de dreef van Asper-Gavere. De Belgische kampioene bij de dames haalde het in de voorlaatste ronde in een spannend duel van Jolien Verschueren. De Luxemburgse Christine Majerus gaf een internationaallikje aan het podium van deze manche van de Hansgrohe Superprestige. 

Ellen van Loy egde door de modder in de beginfase van de wedstrijd. Samen met Sanne Cant, Sophie de Boer en Christine Majerus bepaalde ze zowat heel de wedstrijd het tempo. Jolien Verschueren had net zoals elke week een zeer slechte start en begon aan haar inhaalrace. Opnieuw was deze zeer succesvol.

Terwijl Sanne Cant de kopgroep uit elkaar ranselde raapte Verschueren renster na renster op. Op één van de steile beklimming kon de dame van de Telenet-Fidea Lions zelfs aanpikken bij Cant. Het duo beloofde er een spannende strijd van te maken, totdat een ongelukkige materiaalwissel de angel uit het duel haalde. Verschueren krabbelde recht en probeerde nog tot bij Cant te komen, maar dat was tevergeefs.

Sanne Cant schreef voor het vierde jaar op rij de cyclocross in Asper-Gavere op haar naam. Verschueren werd nog tweede, voor de Luxemburgse kampioene Majerus. Ellen van Loy was vierde, gevolgd door de Italiaanse Alice Maria Arzuffi.