Sanne Cant haalt het in Zonhoven na beklijvend duel

Sanne Cant haalt het in Zonhoven na beklijvend duel

Sanne Cant heeft na een spannend duel haar tweede seizoenszege geboekt. In het mulle zand van de Superprestigemanche in Zonhoven haalde de renster van Enertherm-BKCP het in de laatste meters van Nikki Harris. Jolien Verschueren mocht na een sterke wedstrijd als derde mee op het podium.

Nikki Harris zette meteen het damespeloton onder druk en dook als eerste de kuil in. De Britse kreeg echter snel gezelschap van Sanne Van Paassen, Sanne Cant en Helen Wyman. Het viertal bleef een hele tijd samen en bikkelde hard om als eerste de kuil in te duiken.

Na een tweede passage door de kuil nam Cant een kleine voorsprong. De Belgische en Europese kampioene voelde zich in haar sas in het mulle Zonhovense zand en bleef vol doorgaan. Achter haar gingen Harris en Van Paassen in de achtervolging. Wyman zat er niet meer bij, want de Britse moest lossen na een val in de kuil.

Duel

Ook Harris ging even onderuit, maar kon snel weer aansluiten bij Van Paassen. Cant zette alles op alles, maar Nikki Harris was nog niet aan het einde van haar latijn. Toen Cant op haar beurt een foutje maakte in de kuil en lopend naar beneden moest, kon de Britse aansluiten.

In een enorm spannend duel streden Cant en Harris voor de zege. Er werd gestreden op het scherpst van de snee, maar het leek op een sprint uit te gaan draaien. In extremis kon Cant zich met een stevige krachtinspanning toch nog loswerken van de Harris. Cant behaalde zo haar tweede seizoenszege.

Plek drie ging naar Jolien Verschueren. De krachtige kleine dame van Young Telenet-Fidea reed een enorm sterke wedstrijd en kon zo nog voorbij Van Paassen en Wyman naar laatste podiumplek snellen. Sanne Van Paassen werd nog vierde, voor Helen Wyman. Maud Kapethijns kon net niet aanpikken vooraan en was een mooie zesde.