Sanne Cant boekt nieuwe zege in de Ijsboerke Ladies Trophy: “Nog niet bezig met het klassement”

Sanne Cant boekt nieuwe zege in de Ijsboerke Ladies Trophy: “Nog niet bezig met het klassement”

In de Azencross in Loenhout boekte Sanne Cant vandaag haar vierde overwinning op rij in de Ijsboerke Ladies Trophy. Ze haalde het voor het Nederlandse duo Marianne Vos en Thalita de Jong. In het klassement blijft de Jong leidster, al nadert Sanne Cant tot op 46 seconden.

In de beginfase zag het er erg goed uit voor onze dames bij de noorderburen. Zo sprokkelden Lucinda Brand en Thalita de Jong al vroeg in de wedstrijd enkele seconden bij elkaar. Even later schakelden Brand haarzelf uit door een schuiver en werd ook de Jong terug geslagen door materiaalpech. Opnieuw lag dus de weg open naar de overwinning.

Sanne Cant zag haar kans en ging vol in de aanval. De Belgische kampioene leek nog bijna terug gegrepen, maar het trio Marianne Vos, Thalita de Jong en Laura Verdonschot kwam uiteindelijk nooit meer tot op het wiel.

“Nog niet bezig met de eindzege”

Cant boekte met deze solo al haar veertiende overwinning van het seizoen.“Dit was eigenlijk geen parcours om alleen te rijden, maar ik ben blij dat ik vandaag getoond heb dat ik ook op kracht een wedstrijd kon winnen”, vertelde Sanne Cant aan sport.be “Zo bewijs ik dat het voor mij geen tactische strijd hoeft te zijn. De eindzege in de IJsboerke Ladies Trophy? Daar ben ik op dit moment nog niet mee bezig.”

“Ik ben vooral tevreden dat ik hier vandaag kon winnen, dat is veel belangrijker dan dat klassement.” Marianne Vos, recent nog winnares in Diegem en Heusden-Zolder moest uiteindelijk genoegen nemen met de tweede plaats. Thalita de Jong werd derde.