Sanne Cant blijft winnen en zet ook Gavere naar haar hand

Sanne Cant blijft winnen en zet ook Gavere naar haar hand

Sanne Cant heeft andermaal weten te winnen. Ditmaal was de Belgisch-Europees kampioene de beste in de Superprestigecross van Gavere. Jolien Verschueren die – u raadt het nooit – slecht startte, knokte zich uiteindelijk knap terug naar de tweede plaats. Nikki Harris werd derde.

Het was Ellen van Loy die als snelste vertrok op de luchtmachtbasis van veldritklassieker Gavere. Zij kreeg onder andere Sophie de Boer, Nikki Harris, Sanne Cant, Maud Kaptheijns en de Luxemburgse kampioene Christine Majerus met zich mee. Helen Wyman en Jolien Verschueren misten hun starten.

Van Loy leidde de dans en kon zelfs een kloofje slaan. Maar dat liet Cant niet zomaar gebeuren. Ze fietste al snel weer naar van Loy toe. Lang bleef Cant niet in het wiel want de Lilse koos zelf voor de koppositie.  Harris,  Majerus, van Paassen en Wyman volgden daarachter. Verschueren zat nog in volle achtervolging.

Cant reed voorin sneller dan de rest en dat leverde haar al snel een voorsprong op van zo’n twintig seconden. Daarachter kwam Harris weer aansluiten bij van Loy maar ook Verschueren deed na haar sterke inhaalbeweging weer volop  mee voor de podiumplaatsen.

Meer nog zelfs. Ze rolde haar ploeggenotes op en kwam op plek twee terecht. Verschueren naderde ook nog tot op tien seconden en plots leek het nog spannend te gaan worden. Maar Cant had alles onder controle en reed uiteindelijk naar haar vierde zege op rij.

Verschueren werd andermaal tweede terwijl Nikki Harris die deze week haar nieuwe team al bekendmaakte nog derde werd. Van Loy die ook kan terugkijken op een sterke wedstrijd werd vierde, Majerus sloot de top vijf.

In de strijd om plaats zes en zeven tussen van Paassen en Wyman was het ook nog spannend. Toen Wyman pal met haar gezicht in de modder terecht kwam kon van Paassen een kloofje slaan. Uiteindelijke zette de Britse kampioene dat nog recht.

Uitslag

  1. Sanne Cant
  2. Jolien Verschueren
  3. Nikki Harris
  4. Ellen van Loy
  5. Christine Majerus
  6. Helen Wyman
  7. Sanne van Paassen
  8. Maud Kaptheijns
  9. Joyce Vanderbeken
  10. Sophie de Boer