Sanne Cant bijt ook in Gieten niet in het zand

Sanne Cant bijt ook in Gieten niet in het zand

Sanne Cant heeft in Gieten de eerste Superprestigecross  van het seizoen weten te winnen. Cant bleef een sterke Nikki Harris voor die Cant lange tijd in het vizier had. Jolien Verschueren kon wegrijden uit de achtervolgende groep en legde beslag op de derde podiumplaats.

De favorieten doken in elkaars spoor het veld in. Sanne van Paassen, Helen Wyman maar ook Esmee Oosterman trokken het peloton in de beginfase op sleeptouw. Van Paassen trok daarna door maar de andere dames lieten zich niet verrassen. Van Loy dook wel de materiaalpost in na een lekke band, maar verloor niet al te veel tijd.

Lang duurde het niet vooraleer Sanne Cant in polepositie kwam. Het sterke blok (Ellen van Loy, Loes Sels, Jolien Verschueren en Nikki Harris) van de Young Telenet-Fidea ladies leidde de achtervolging. Ook Kaptheijns en van Paassen gingen goed mee. Helen Wyman moest na een fout in het zand de groep laten gaan.

Voorin ging Cant door op haar elan. De Belgisch-Europees kampioene sloeg een kloof op de rest. Vanuit de achtergrond ging Nikki Harris alleen in het verweer, daarachter volgde nog steeds de groep met Van Loy, Kaptheijns, Sels, Verschueren en van Paassen.

Ondanks Harris onze landgenote nog in het zicht kreeg stormde Cant naar haar eerste seizoensoverwinning in de Superprestige en is zo ook de eerste leidster in het nieuwe klassement. Harris die een goede indruk maakte werd tweede, Jolien Verschueren kon zich nog onderscheiden van de rest en werd derde.

Van Loy werd uiteindelijk vierde terwijl Kaptheijns de tof vijf afsloot. Ook Sels deed het alles behalve slecht en werd zesde. Van Paassen die lange tijd meedeed voor het podium viel uiteindelijk terug naar een zevende plaats.

Voor de dames-junioren werd er ook een aparte klassering opgemaakt. Inge van der Heijden was de beste voor Manon Bakker en Fleur Nagengast.

Uitslag

  1. Sanne Cant
  2. Nikki Harris
  3. Jolien Verschueren
  4. Ellen van Loy
  5. Maud Kaptheijns
  6. Loes Sels
  7. Sanne van Paassen
  8. Helen Wyman
  9. Femke van den Driessche
  10. Yara Kastelijn