Salvador Alvarado pleziert Mario De Clerq in zijn Ronse

Salvador Alvarado pleziert Mario De Clerq in zijn Ronse

De Grote Prijs Mario De Clerq en dan met Salvador Alvarado meteen een man van Lares-Doltcini die de eerste wedstrijd wist te winnen. De dag had haast niet mooier kunnen starten voor de organisatie in Ronse.

De regen van de afgelopen dagen liet duidelijk zijn sporen na met een gladde toplaag als gevolg. Het was dan ook glibberen en glijden in de Hotond Arena. Thibau Nys was de eerste leider. “Ik versnelde nochtans niet echt, maar door de glijpartijen achter mijn rug kreeg ik een mooie voorsprong”, vertelde hij aan de streep.

Dat was ook het beeld van de rest van de wedstrijd. Nys bleef zowat een ronde alleen aan de kop, maar werd dan bijgebeend door Salavador Alvarado. De nieuweling van Lares-Doltcini ging op en over Nys. “Mijn beste stukje op het parcours kwam er telkens na de materiaalpost, waar enkel bochtjes en een schuine kant me wel lagen”, bekende Alvarado. Daar maakte hij dan ook het verschil

Elke ronde liep de man van Lares-Doltcini verder uit en onder het goedkeurende oog van zijn ex-ploegleider Andre Tummeleer won hij solo de wedstrijd. Nys kreeg nog even het gezelschap van Yorben Lauryssen, maar wist zich in de finale terug van hem te ontdoen.

Lennert Belmans en Lukas Van Der Vleuten vervolledigden de top vijf.