Salvador Alvarado pakt concurrentie in

Salvador Alvarado pakt concurrentie in

De nieuwelingenwedstrijd in het voorprogramma van de eerste Superprestigemanche in het Nederlandse Gieten was een hapklare brok voor Salvador Alvarado. De Nederlander ging aan de haal met de overwinning voor Steijn Willemsen en de Belg Lukas Van Der Vleuten.

We mogen nog eens spreken van een onemanshow om de dag mee te starten. Al vanaf de start trok Salvador Alvarado stevig door. de man van Lares-Doltcini kreeg nog even weerwerk van Steijn Willemsen, maar ook die wist hij snel af te schudden. Wat volgde was een lange zegetocht voor Alvarado. “Ik had niet verwacht om hier vandaag zo vlot te winnen. Mijn conditie is nog niet volledig op peil, maar deze overwinning doet zeker deugd”, reageerde de Nederander.

Ook Willemsen wist zich snel veilig te stellen van zijn tweede plaats. Voor plek drie was er meer spanning. In de laatste twee ronden wist de enige Belg aan de start Lukas Van Der Vleuten zich toch los te werken van de omvangrijke groep achtervolgers. Joppe De Hey snelde nog naar plek vier voor Hugo Kras en Tibor Del Grosso.