Sabrina Stultiens maakt mooie comeback in Mol

Sabrina Stultiens maakt mooie comeback in Mol

Sabrina Stultiens maakte op het Europees kampioenschap op de weg een zware val. Hierdoor moest ze noodgedwongen een hele tijd aan de kant. Na een lange stage in Zuid-Afrika stapte ze zaterdag in Mol weer op haar crossfiets. Haar eerste wedstrijd werd er meteen één met een hoog niveau. Ze werd knap tweede na een ontketende Jolien Verschueren.

Een zware val, revalidatie en een trektocht is zowat de samenvatting van het zomerseizoen van Stultiens. Na haar zware val bleef de fiets een hele tijd aan de kant. De voorbije weken trok ze met de nationale selectie op stage in Zuid-Afrika, een stage waar ze vorige donderdag van terugkeerde. “Ik voelde me vrijdag nog wat vermoeid na de lange reis, maar zaterdag heb ik gelukkig niet veel last meer gehad”  ,klonk het op haar website.

Ze nam een goede start en zat vanaf de eerste meters goed mee vooraan in de wedstrijd. Op het moment dat Verschueren versnelde zat ze achter Sanne van Paassen.  Op de weg kon ze haar ex-ploegmakker inhalen en haar achtervolging op de leidster inzetten. “In het losse zand gedeelte kwam ik terug in het wiel van Jolien. Maar direct na de zandstrook versnelde ze nog eens en toen moest ik passen.”

Haar achterstand werd vijftien seconden, de ontketende Jolien Verschueren zou niet meet terug te halen zijn.  Sabrina Stultiens zou knap tweede worden na een zeer goede Verschuren en voor Sanne van Paassen. “Ik had niet verwacht om direct als tweede te kunnen finishen. Een mooie opsteker. Ik maakte een aantal technische foutjes, maar heb de laatste weken niet meer op de crossfiets gezeten, dus dat is niet heel gek. Al met al erg blij hiermee en ik vond het heel leuk om er weer bij te zijn en te kunnen crossen.”