Sabrina Stultiens droomt luidop: “Een medaille is mogelijk”

Sabrina Stultiens droomt luidop: “Een medaille is mogelijk”

Sabrina Stultiens droomt luidop van een WK-medaille. De Europese U23-kampioene verwacht in Tabor een lastige partij maar is overtuigd dat de Nederlandse dames een sterk collectief zullen vormen met Marianne Vos als speerpunt. Zelf hoopt ze ook op een medaille.

Sabrina Stultiens deed het dit seizoen opnieuw goed. Een tweede plaats tijdens de Wereldbeker in Koksijde, een Europese titel, vierde in de Wereldbekerwedstrijd van Zolder, derde op het Nederlandse kampioenschap en tot slot ook nog vijfde in Hoogerheide het voorbije weekend. Maar Stultiens wilt meer.

”Eerst en vooral heb ik er weer vertrouwen in dat het met Marianne weer helemaal goed komt voor zaterdag. Die medaille voor mij zal dan moeilijk worden maar zeker niet onmogelijk”, vertelt de ploegmate van Marianne Vos.”Als we een snelle omloop in Tabor krijgen zie ik mijzelf toch als één van de kandidaten op een medaille.”

”Maar ik ben uiteraard niet alleen die kans maakt op een medaille op het WK. Marianne blijft voor mij in ieder geval topfavoriete. Voor de overige medailles heeft de top vier van Hoogerheide een streep voor op de rest. Een ding is zeker. Het wordt een lastige maar wel spannende wedstrijd”, verwacht ze.