’s-Hertogenbosch wil wereldbeker Montreal vervangen

’s-Hertogenbosch wil wereldbeker Montreal vervangen

Gisteren werd bekendgemaakt dat de wereldbekermanche in Montreal wegens financiële problemen niet zal doorgaan. Het Nederlandse ’s-Hertogenbosch staat te springen om de plaats op de kalender over te nemen. Dat schrijft www.brabantcycling.nl.

De Grote Prijs van Brabant zal 10 oktober al voor de derde keer georganiseerd worden in het Nederlandse ’s-Hertogenbosch. Het is al langer geweten dat ze in de running waren voor een plaats in de wereldbeker, maar ze haalden het niet van Montreal.

“We hebben al eerder aangegeven bij de UCI dat we als GP van Brabant graag een wereldbekerveldrit willen organiseren en dat willen we nog steeds. Vorig jaar waren we samen met Montreal en Las Vegas in de race om een wereldbekerveldrit te organiseren, maar toen viel de keuze op de Canadase stad”, vertelt Arie Slijters van de organisatie van de internationale Brabantse veldrit aan de Nederlandse website.

“Nadat we het nieuws hoorden over de afmelding van Montreal, hebben we direct contact gezocht met de UCI en onszelf opnieuw kandidaat gesteld om een wereldbekerveldrit te organiseren. We voldoen aan alle randvoorwaarden die de UCI stelt voor de organisatie van een wereldbekerveldrit en hopen daarom dat ons verzoek nu wel gehonoreerd gaat worden.”