Ryan Kamp zet meteen de toon in Eeklo

Ryan Kamp zet meteen de toon in Eeklo

De eerste UCI-cross voor junioren werd een kolfje naar de hand van Ryan Kamp. De Nederlander zette meteen de toon. Jarno Bellens en Maxim Dewulf werden op een ruime achterstand nog twee en drie.

Al vanaf de start was het Kamp die het tempo bepaalde. “Ik kwam meteen alleen te zitten”, vertelde hij. “Door de wind vond ik het té risicovol om het solo af te werken tot aan de finish, daarom liet ik de rest terugkomen.”

Wat volgde was een gesloten wedstrijd waarin een grote groep met onder anderen Len Dejonghe, Maxim Dewulf, Anton Ferdinande, Jarno Bellens en Gerben Kuypers. In het tweede deel van de wedstrijd trok Kamp echter weer door.

“In de zandbak versnelde ik even en ik hoorde de speaker roepen dat ik weg was”, vertelde Kamp. “Dat gaf me meteen extra moraal om door te gaan. Ik had niet verwacht om zo het seizoen te kunnen starten.”

Niets aan te doen

Achter de sterke Nederlander was de reactie duidelijk. “Hij was echt te sterk”, vertelde Jarno Bellens, die nog als tweede wist te finishen. “De kloof liep snel uit en bleef dan constant. We konden niks inbrengen tegen zijn krachtig tempo.” Maxim Dewulf vervolledigde uiteindelijk het podium.