Ryan Kamp wint spannend duel in het zand van Gieten

Ryan Kamp wint spannend duel in het zand van Gieten

De Nederlander Ryan Kamp heeft de eer hoog kunnen houden in Gieten. Hij wist de eerste Superprestigemanche te winnen en zo ook de leiding te nemen in het klassement. Pim Ronhaar en Maxim Dewulf vergezelden hem op het podium.

Waar het bij de nieuwelingen een eentonige wedstrijd was, werd het bij de junioren een spannende strijd. Ryan Kamp, Maxim Dewulf en Pim Ronhaar kwamen samen vooraan. Het trio kreeg niet meteen bedreiging vanuit de achtergrond en moest het onder elkaar uitmaken.

“De jongens van Lares-Doltcini probeerden wel even het teamspel te spelen, maar ik merkte dat de samenwerking niet zo vlot liep”, vertelde Kamp. “In de voorlaatste ronde liet ik me even verrassen. Ze gingen me beiden voorbij aan de materiaalpost, maar gelukkig kon ik dat in het zand rechtzetten.”

“Ik had verwacht dat ze me meer in de tang gingen zetten, maar dat deden ze niet. In de finale kon ik het dan afmaken. We waren vandaag zeker aan elkaar gewaagd”, besloot hij. Pim Ronhaar ontdeed zich van Maxim Dewulf, die in de laatste ronde nog viel.

“Onze samenwerking kon misschien wel beter, dan bestond er een kans dat we Kamp konden kloppen. Hoe dan ook blijft hij de man waarnaar we moeten kijken dit seizoen”, klonk het bij het duo van Lares-Doltcini.

Strijd voor de ereplaatsen 

In de laatste ronde ging Arno van den Broeck nog voorbij Jarno Bellens naar plek vier. “En dat met een gebroken achteras”, vertelde de man van IKO-Beobank. “Met twee ronden extra was ik wellicht verder geraakt dan die vierde stek.” ¬†Vince van den Eynde, Witse Meeussen en Aton Ferdinade vervolledigden achtste plek.