Ryan Kamp wint bloedstollende strijd van Tomas Kopecky

Ryan Kamp wint bloedstollende strijd van Tomas Kopecky

Spanning tot op de streep. De junioren verwenden het publiek zondag in Ruddervoorde. Uiteindelijk ging Ryan Kamp aan de haal met de overwinning voor Tomas Kopecky. Niels Vandeputte reed vanuit de achtergrond naar een zeer knappe derde plaats. 

Dat Tomas Kopecky zich goed voelde vandaag was al vanaf de start duidelijk. De Tsjech trok er tegen de wind in meteen vandoor. Ryan Kamp reageerde, maar bleef lang op een zestal seconden hangen. Pas toen Kopecky kettingproblemen kreeg ging Kamp over hem.

“Door de problemen van Kopecky werd ik inderdaad gedwongen om alleen aan de leiding te rijden”, vertelde Kamp. “Dat was door de wind heel zwaar, misschien té zwaar. In de zandbak maakte ik even later een foutje, waardoor Kopecky weer aanpikte. Even probeerde ik wat de recupereren in zijn wiel, maar door het hoge tempo was dat niet gemakkelijk.”

Wat volgde was een bloedstollende finale. “Het was inderdaad voortdurend haasje over, maar geen van ons beiden geraakte echt weg.” Alles draaide uit op een spurt die erg laat begon. “Ik vertrouwde op mijn snelle benen en dat bleek terecht”, besloot Kamp. Kopecky had aan zijn tweede plek wel voldoende om de leiding over te nemen in het klassement.

Niels Vandeputte kwam in de finale nog aansluiten bij de achtervolgers en liet ze zelfs achter. De man van IKO-Beobank veroverde zo na zijn zege gisteren in Rosmalen opnieuw een podiumplaats. Jarno Bellens en Bart Artz vervolledigden de top vijf.