Ryan Kamp onderstreept seizoen met elfde plek op WK

Ryan Kamp onderstreept seizoen met elfde plek op WK

Geen enkele Nederlander wist zich bij de junioren in de top tien te nestelen op het wereldkampioenschap in Luxemburg. Ryan Kamp slaagde er ei zo na in, maar strandde nog op een elfde stek. Een resultaat waar heel wat eerstejaars enkel maar van kunnen dromen.

Een echte verrassing is zijn uitslag echter niet. Tijdens de afsluitende wereldbeker in Hoogerheide zat hij in het groepje voor vierde plaats, maar uiteindelijk werd hij zevende op enkele seconden van het podium. Ook op het WK reed hij dus een sterke wedstrijd. “Al leek die al voorbij voor hij goed en wel begonnen was”, vertelde Kamp. “Ik kon nog net over de renner voor me stappen, maar het zorgde er wel voor dat ik pas als vijfentwintigste het veld in dook.” 

Vooraan had Tom Pidcock de wedstrijd al opengebroken. “Het gat op de anderen was meteen heel groot. Ik geraakte echter niet echt in paniek en begon met mijn goede benen aan de inhaalrace. Uiteindelijk kon ik de Duitser Niklas Markl net niet meer voorbij. Het is een bevestiging van mijn seizoen en geeft me vertrouwen voor het volgende dat ik aanvat als tweedejaars.”