Ryan Cortjens Vlaams kampioen … op de weg

Ryan Cortjens Vlaams kampioen … op de weg

Een Vlaamse titel voor nieuwelingen in het veld bestaat er niet, maar op de weg is het nog een erg gewilde trui. Eerstejaarsnieuweling Ryan Cortjens gaf zijn collega wegrenners het nakijken en ging in Laarne onverwacht aan de haal met de gele trui.

Vanaf de tweede ronde werd er stevig gedemarreerd. “Twee renners probeerden al even iets te forceren”, vertelde Cortjens. “Om mijn benen al eens te testen ging ik mee in hun spoor. De uitval werd snel gecounterd, maar ik voelde dat het goed zat.”

13096034_10207631687442587_3633152525433542295_nEven later volgde de volgende aanval. “Eén renner ging aan en aanvankelijk reageerde er niemand. Toen Branko en Milan dat wel deden, wist ik dat ik mee moest zitten. Samen reden we een hele tijd op een halve minuut, maar onze voorsprong steeg nog naar een minuut.”

Niemand maakte écht het verschil. “In de laatste ronde hebben we tempo laten zakken om ons voor te bereiden op de sprint. In die sprint wist ik het af te maken”, klonk de winnaar dolgelukkig.

Sommigen tipten hem al na vorig weekend voor deze Vlaamse trui. “Zelf droom je hier natuurlijk van, maar het daadwerkelijk waarmaken is nog wat anders. Ik had het echt niet verwacht.”