Ryan Cortjens maakt het af in loodzware Koppenbergcross

Ryan Cortjens maakt het af in loodzware Koppenbergcross

De vernieuwde Koppenbergcross kreeg meteen een spannende wedstrijd bij de nieuwelingen. Ryan Cortjens haalde het uiteindelijk in de spannende finale. Witse Meeussen moest buigen en werd nog tweede. De Nederlander Pim Ronhaar vervolledigde het podium.

De omloop werd voor de nieuwelingen weliswaar een stukje ingekort, toch was de moeilijkheidsgraad nog méér dan voldoende. Vier mannen met Pim Ronhaar, Witse Meeussen, Luke Verburg en Ryan Cortjens wisten zich al vroeg in de wedstrijd af te scheiden. Pim Ronhaar probeerde het nog even alleen, maar werd al snel tot de orde geroepen door het trio in de achtervolging. Luke Verburg viel in de voorlaatste ronde nog letterlijk uit de kopgroep en moest de wedstrijd verlaten.

kop_0312“Hartslag over de 200”

Ronhaar moest even bekomen van zijn inspanningen, maar kon al snel weer aanpikken. Ook Lars Boven waagde de sprong naar het leidende quartet. Bij de laatste beklimming van de Koppenberg waagde de jonge Nederlander zelfs zijn kans, maar Cortjens kwam en ging op en over Boven.

“Ik zat op het maximum van mijn kunnen, maar voelde me toch nog sterk genoeg om aan te gaan”, pufte Cortjens na de streep.“Mijn hartslag ging vlot over de 200 en ik dacht zelfs even dat ik zou moeten afstappen. Gelukkig kon ik het wel nog volhouden en de finish als eerste halen. Na enkele weken van ziek zijn, ben ik blij dat ik nu vol kon crossen.”

Witse Meeussen werd nog tweede, terwijl Pim Ronhaar meer dan tevreden was met zijn derde stek. De Nederlanders Lars Boven en Bodi Del Grosso vervolledigden nog de top vijf. Shirin Van Anrooij was de beste nieuwelingen dame en kreeg zelfs een apart podium.