Ryan Cortjens haalt het van Luke Verburg in Spa-Francorchamps

Ryan Cortjens haalt het van Luke Verburg in Spa-Francorchamps

Door de gladde omstandigheden was de organisatie genoodzaakt om de nieuwelingenwedstrijd een uur later te laten starten dan gepland. Ryan Cortjens was uiteindelijk de beste op de zware omloop op en rond het circuit van Spa-Francorchamps. De Nederlanders Luke Verburg en Lars Boven vervolledigden het podium.

Al vanaf de start kregen we twee man aan de leiding. Luke Verburg en Ryan Cortjens, ondanks een schuiver, schoten er als een kanonskogel vandoor. Na een halve ronde had het duo al een voorsprong van twaalf seconden. Lars Boven was niet van plan om het daarbij te laten en probeerden de kloof op de twee leiders weg te werken.

De Nederlander kwam aardig dicht en dat had ook Cortjens door. Met nog anderhalve ronde voor de boeg plaatste hij een eerste stevige versnelling. Luke Verburg moest alle zeilen bijzetten om terug aan te pikken bij de leider.  “Ik bouwde wat voorzichtigheid in door rustig te starten”, vertelde Cortjens. “Toen ik in de derde ronde een versnelling plaatse voelde ik me meteen sterk.”

Slippertje

Toch slaagde de Nederlander er in om terug aan te pikken en met twee begonnen ze aan een bloedstollende finale. “Ik wou geen onnodige risico’s nemen en liet Luke terugkeren”, vertelde Cortjens achteraf.  Uiteindelijk was het een ijsplek die de wedstrijd besliste. Luke Verburg schoof weg en Cortjens rook zijn kans. Hij zette stevig aan en kwam solo boven op de Raidillon.  In de strijd voor de derde plaats was het Lars Boven die het haalde van Pim Ronhaar.