Ryan Cortjens de sterkste op de flanken van de Schelde

Ryan Cortjens de sterkste op de flanken van de Schelde

Het werd een onemanshow voor Ryan Cortjens op de flanken van de Schelde. De nieuweling domineerde de wedstrijd van start tot finish. Wout Vervoort ging in de finale nog voorbij Pim Ronhaar naar plek twee op het strand van Sint-Anna.

Het werd een eentonige wedstrijd bij de nieuwelingen. Al in de eerste ronde maakte de man van IKO Enertherm-Beobank het verschil. “Op de rollen voelde ik me vanochtend nochtans niet al te goede”, vertelde Cortjens. “Ik had nog veel last van mijn rug, ondanks het bezoek aan de osteopaat vrijdagavond.” 

Tijdens de wedstrijd was daar echter weinig van te merken. “Enkel in de laatste ronde kreeg ik wat last, maar mijn voorsprong was groot genoeg waardoor ik wat marge kon inbouwen. Ik behoedde me voor foute bewegingen en reed zo naar mijn negende zege van het seizoen.”

Spanning voor plek twee

Achter de eenzame winnaar was het spannender. In het begin waren Pim Ronhaar, Wout Vervoort en Joachim Van Looveren nog samen in de achtervolging. Ronhaar maakte echter al snel het verschil en was op weg naar de tweede plaats.

In de finale maakte Wout Vervoort echter nog een hele remonte en ging op en over Ronhaar. “Ryan was misschien zelfs nog haalbaar, maar toen mijn ketting tegenpruttelde waren mijn kansen op meer dan een tweede plaats verkeken.” Joachim Van Looveren werd nog vierde, terwijl Dante Corremans de Brit Ben Tullet nog wist af te houden voor de vijfde stek.