Rustperiode blijft zijn tol eisen

Rustperiode blijft zijn tol eisen

De rustperiode blijft zijn tol eisen. Na Lars en Arno Van Den Broeck, die respectievelijk hun pols en arm braken, staan nu ook Vince Van Den Eynde en Sven Maertens aan de kant. Het duo liep beiden een blessuren op bij het BMX’en.

Sven Maertens staat al sinds vorige week aan de kant. “Bij het BMX’en heb ik enkele breukjes aan mijn gezicht opgelopen. Gelukkige zat het veldritseizoen er al op.” De gevolgen voor zijn zomerseizoen blijven beperkt. “Door de val kan ik pas een weekje of twee later beginnen trainen dan gepland. Mijn eerste trainingen zal ik ook op de rollen moet afwerken in plaats van buiten.”

Ook Vince van den Eynde, afgelopen seizoen nog eindwinnaar van de Bpost Bank Trofee voor nieuwelingen, kwam zijn rustperiode niet ongeschonden door. En jawel ook bij hem lag de BMX aan de oorzaak. “Tijdens een namiddag BMX-en heb ik de ligament in mijn linkerknie gescheurd. Door een ontsteking heeft er zich ook nog vocht opgehoopt in mijn knie. Rusten, rusten, rusten is het verdict en krukken gebruiken.”