Rustig regionaal weekend met Uitbergen en Boortmeerbeek

Rustig regionaal weekend met Uitbergen en Boortmeerbeek

We naderen stilaan december en traditioneel neemt dan ook het regionale veldrijden wat gas terug. De twee enige wedstrijden op het programma in Uitbergen en Boortmeerbeek kregen dan ook een hele lading renners over de vloer.

Zaterdag greep Jelle Vermoote zijn tweede zege van het seizoen in Uitbergen. Hij wist daarvoor Wout Vervoort en Sander de Vet af te houden. Bij de nieuwelingen zorgde Dante Coremans voor een nieuwe overwinning voor Lares-Doltcini. Met Lennert Belmans stond er opnieuw een man van IKO-Beobank op de tweede podiumblok. Emiel Verstrynge werd nog derde.

Nys en Geysels

De Moedige Veldrijder zakt dan weer af naar Boortmeerbeek zondag. Daar was de overwinning voor Belgisch kampioen Thibau Nys. Jetze Van Campenhout daagde te laat op bij de start en moest helemaal achteraan starten.

Toch werd de nieuweling van het AA Drink Jongerenteam nog tweede op acht seconden van Nys. De Limburger Arne Baers, die goed opdreef is in het Waalse veldritcircuit, werd derde.

De juniorenwedstrijd draaide uit op een anticlimax voor Witse Van Rillaer. In de voorlaatste ronde was hij op weg naar zijn derde zege op rij, maar door een foutje schoof Van Rillaer nog onderuit. De weg voor de overwinning lag toen open voor Xander Geysels, die Jarno Jordens vlot wist af te houden. Van Rillaer mocht, met een geblokkeerde rug, nog als derde het podium op.

Foto’s – Kristof Bruers