Rucphen – Vandeputte met zijn derde, Verburg zet teller op 24

Rucphen – Vandeputte met zijn derde, Verburg zet teller op 24

In Nederland stonden er vandaag heel wat Belgische renners aan de start van de Internationale Cyclocross van Rucphen. Bij de junioren boekte Niels Vandeputte zijn derde overwinning van het seizoen. Nederlands kampioen Luke Verburg zette er zijn zegeteller op 24.

“Ik had een erg slechte start doordat ik per ongeluk op mijn kleine plateau vooraan schakelde”, vertelde Niels Vandeputte na afloop aan start-box.be “Ik probeerde zo snel mogelijk op te schuiven wat niet simpel was op het technische, snelle parcours.”

Half weg de tweede ronde nam de eerstejaarsjunior de kop van de wedstrijd over. “Ik nam meteen een klein gaatje van een vijftal seconden. Dit hield ik de rest van de wedstrijd onder controle. Zo nam ik geen risico’s en reed ik mijn eigen tempo. Uiteraard ben ik heel erg tevreden met deze overwinning.” 

Opnieuw Verburg

Bij de nieuwelingen ging de overwinning naar Luke Verburg. Hij haalde het voor Twan van den Drift en Pim Ronhaar. “Ik nam de kopstart, maar vloog bijna uit de eerste bocht”, aldus de Nederlandse kampioen. “Er lag dan ook ijs op het gras. Zo kwam ik even op de tweede plaats terecht, maar al vlug kon ik mij weer naar de leiding rijden. Toen ik net een gaatje had geslagen van een vijftal meter ging ik op een stukje ijs onderuit.”

Gelukkig kon de nieuweling van Lares-Doltcini terug als derde zijn wagonnetje aanpikken bij de achtervolgers. “Tot op het einde van de tweede ronde bleef de kopgroep samen. Daarna trok ik ten aanval en sloeg ik al snel een gaatje richting de overwinning.”

Verdonschot en Pieterse

Ook bij de nieuwelingen meisjes en dames elite werd er gestreden om de overwinning. Bij de nieuwelingen won Puck Pieterse voor Laura van der Zwaan en Danielle Quint. De beste bij de dames elite was Laura Verdonschot zij haalde het voor Nikki Brammeier en Maud Kaptheijns.

16179796_1401609716558519_2293740538008640705_o