Ronse – Pavla Havlikova: “Alle puzzelstukjes vallen in elkaar”

Ronse – Pavla Havlikova: “Alle puzzelstukjes vallen in elkaar”

Pavla Havlikova zorgde voor een verrassing van formaat door  de GP Mario De Clercq in het Oost-Vlaamse Ronse. Vooral de manier waarop was bewonderenswaardig. Havlikova reed van start tot finish solo en hield uiteindelijk aan de streep nog vijftien seconden over. De Tsjechische is ook de eerste leidster in het Bpost bank klassement.

Van start tot finish reed Pavla Havlikova vlot aan de leiding in de Hotond-arena. Havlikova ging verschroeiend te keer in de openingsfase. Verschueren kwam nog kort maar uiteindelijk hield de taaie Tsjechische stand. “Dit gevoel is onbeschrijfelijk. Ik ben dolgelukkig met de winst”, reageerde Havlikova.

“Het is één van de grootste overwinningen in mijn carrière en het is gewoon leuk om te winnen. Het ging ook beter dan ik had verwacht. Een goed resultaat moest erin zitten maar het is in het begin altijd wat aftasten. Je weet niet hoe ver de concurrentie staat.” Voor Havlikova is het trouwens nog maar de tweede zege in een klassementscross. 

En toch kon Havlikova met vertrouwen toeleven naar Ronse want de voorbije weken won de renster van het MRM-Avalon Pro Cycling al drie keer. “Ik wist dat het goed zat en dat is nu nog eens bevestigd. Als je wint dan weet je dat je  zowel de goede conditie als het goede gevoel te pakken hebt.”

“Het was zondag de eerste grote test voor de Wereldbeker van Valkenburg. Ik begon dit seizoen aan een nieuw hoofdstuk in mijn carrière. De voorbereiding verliep prima en het nieuwe team ligt mij ook bijzonder goed. Ze hebben veel vertrouwen en ik krijg de perfecte ondersteuning. De fietssponsor bezorgde mij trouwens een perfecte fiets. Alle puzzelstukjes vallen in elkaar”, aldus een dolgelukkige Havlikova.