Ronse – Nederlanders heer en meester bij de nieuwelingen

Ronse – Nederlanders heer en meester bij de nieuwelingen

Met groot machtsvertoon schreef de Nederlander Tomas Kopecky de Hotondcross op zijn naam. Al in de tweede ronde reed hij weg van de rest. Bart Hazenkamp verzekerde zich ook al snel van de tweede plaats, waardoor één en twee oranje kleurde. Niels Vandeputte won de strijd met vijf voor de laatste podiumplek.

Tomas Kopecky besloot er aan het einde van de eerste ronde vandoor te gaan. De Nederlander werd achterna gezeten door Bart Artz, Bart Hazenkamp, Gerben Kuypers en Perry Frijters. Even later haakte ook Niels Vandeputte aan bij de achtervolgers. De Nederlander Kopecky was echter gebrand op de overwinning en diepte zijn voorsprong steeds verder uit. Zijn landgenoot Hazenkamp probeerde in het gezelschap van Gerben Kuypers de kloof nog te dichten, maar dat was een onbegonnen zaak.

Met een grote voorsprong boekte Kopecky zijn eerste zege van het seizoen. Hazenkamp kon zich nog ontdoen van Kuypers en reed solo naar plaats twee. Voor de laatste podiumplek was het nog spannend. Bij het ingaan van de laatste ronde waren ze nog met drie voor het laatste schavotje.

Uiteindelijk haalde Niels Vandeputte het, voor Bart Artz en Perry Frijters. Arno Van den Broeck werd na een wedstrijd in de achtervolging nog zesde, met in zijn spoor Gerben Kuypers, waarvan de ketting in de laatste ronde nog twee keer afviel, en Luke Verburg. Len Dejonghe, die bij de start zijn schoen kapot deed, werd negende.

Uitslag – 1. Tomas Kopecky 2. Bart Hazenkamp 3. Niels Vandeputte 4. Bart Artz 5. Perry Frijters
6. Arno van den Broeck 7. Gerben Kuypers 8. Luke Verburg 9. Len Dejonghe

Audio – Kopecky: “Had mindere start”