Ronse – Jens Dekker steekt ook Hotondcross in zijn zak

Ronse – Jens Dekker steekt ook Hotondcross in zijn zak

Net zoals vorige week was er aan Jens Dekker weinig te doen. De Nederlander reed van start tot finish aan de leiding. Jappe Jaspers was de enige die de junior zou kunnen volgen, maar was door een val in de eerste bochten uitgeschakeld voor de zege. De revelatie van vorig seizoen kwam nog aardig opzetten, maar kwam niet meer dichter dan een tweede plaats. Seppe Rombouts vervolledigde na een sterke wedstrijd het podium.

Jappe Japsers maakte op de ondertussen befaamde Hotond de beste start. De renner van Enertherm-BKCP mende het pak, totdat hij in één van de eerste bochten van de arena onderuit schoof. Zijn ploeggenoot Jens Dekker nam meteen het commando over. In zijn ondertussen gekende stijl maakte hij van een kleine voorsprong, heel snel een kloof van meer dan tien seconden.

Achter hem wisselden de posities voortdurend. Uit een grote groep van een tiental renners ontsprongen uiteindelijk vier renners de dans. Eerst gingen Alex Colman en Mitch Groot in de tegenaanval, maar het Lares-Doltciniduo kreeg al snel gezelschap van Thijs Wolsink en de teruggekeerde Jappe Jaspers.

Terwijl Dekker zijn voorsprong uitdiepte tot 25 seconden, kwam ook Seppe Rombouts aansluiten bij de achtervolgers. Voor Jaspers ging het niet snel genoeg en hij ging alleen op zoek naar de eenzame leider.

Dekker zijn voorsprong was echter niet meer overbrugbaar en Jaspers kwam terecht op de tweede plaats. In de strijd om de derde plaats ging Rombouts er nog vandoor. Micth Groot werd nog vierde, voor zijn ploegmaat Colman. Jari De Clerq werd, net na Thijs Wolsink, na een sterke wedstrijd nog zes.Andreas Goeman was de eerste eerstejaars, met in zijn spoor zijn leeftijdsgenoot Florian Vermeersch en Jarne Driesen.

Uitslag

1. Jens Dekker
2. Jappe Jaspers
3. Seppe Rombouts
4. Mitch Groot
5. Alex Colman
6. Thijs Wolsink
7. Jari De Clerq
8. Andreas Goeman
9. Florian Vermeersch
10. Jarne Driesen