Rombouts en Vandebosch gaan voor het podium

Rombouts en Vandebosch gaan voor het podium

Als we de lijn van het seizoen doortrekken kunnen we stellen dat de gouden en zilveren medaille van het Europees kampioenschap gekend zijn. Voor de laatste podiumplek zijn er meer gegadigden. Twee daarvan zijn zeker en vast Seppe Rombouts en Victor Vandebosch.

Seppe Rombouts met koppenbergzege naar EK

We kunnen niet meer rond Seppe Rombouts de voorbije weken. De junior van Balen BC bestijgt het ene na het andere podium. Afgelopen weekend won hij ook zijn eerste grote wedstrijd. “Als je mijn seizoen tot hiertoe bekijkt moest er een zege inzitten de komende weken”, vertelde hij. “Dat het nu gelukt is op de Koppenberg geeft een enorme mentale boost zo vlak voor het Europees kampioenschap.”

Het EK in Huijbergen is de eerste echte grote afspraak van het seizoen. “Toch werkte ik er niet speciaal naartoe, ik vind het belangrijker om elke week sterk te zijn en een regelmatig seizoen te rijden. Buiten enkele parcoursverkenningen met het team, zag mijn week er ook niet speciaal uit.” 

Tijdens die verkenningen werd het zandvreten. “Iets wat ik tot voor dit seizoen nog niet zo goed kon”, bekende hij. “In Zonhoven ging het wel redelijk goed en tankte ik vertrouwen. Ik heb aan mezelf bewezen dat ik geen schrik moet hebben voor zand. Ik droom misschien dan wel van het podium, maar het zal niet gemakkelijk worden met Jens Dekker, Jappe Japsers en enkele buitenlanders. Wat zeker mogelijk moet zijn is een plaats bij de eerste zes”, deed hij zijn verwachtingen uit de doeken.

Broetjes Vandebosch: “EK-omloop is ons trainingparcours”

Waar Seppe Rombouts nog voorzichtig bleef in zijn uitspraken, heeft Victor Vandebosch wel een duidelijk doel. “Ik ga resoluut voor het podium”, vertelde hij met gezonde ambitie. Gezien zijn resultaten de afgelopen weken moet dat mogelijk zijn. “Ik heb speciaal naar dit EK toegewerkt en ik wil in Huijbregen dan ook in topvorm zijn.”

Met Dekker en Jaspers als topfavorieten zinspeelt Vandebosch op een volledig podium voor Enertherm-BKCP. “Dat moet zeker tot de mogelijkheden behoren. In Zonhoven lukte het ook, terwijl ik daar zelfs een heel slechte start had.” Hij en zijn broer Toon hebben nog een groot voordeel. “Ik weet er zowat elke boom staan. Het is onze vaste trainingslocatie, dus het geeft nog een extra boost om goed te presteren.”

Ook zijn broer, eerstejaarsjunior, is klaar voor het EK. “We gingen deze week ook nog op stage met het team. Die stage was vooral om ons klaar te stomen voor de rest van het seizoen al werd er uiteraard ook af en toe gedacht al worden aan het kampioenschap”, besloot de jongste Vandebosch die hoopt op een top tien.

22286912868_a0a746eaf9_b