Rivet, Crispin en Grossetete winnen Coupe de France

Rivet, Crispin en Grossetete winnen Coupe de France

In het Franse Flamanville, een dorpje aan de westkust van Normandië, vond vandaag de laatste manche van de Coupe de France plaats. Aan het bekende kasteel van Flamanville, werd er zowel voor de dagzege als de witte leiderstrui gestreden. Eerder stonden er respectievelijk in november (Albi) en december (Quelneuc) al een manche van de Coupe de France op de kalender.

Bij de nieuwelingen ging de overwinning naar Antony Courriere. Hij haalde het voor Benjamin Rivet en Brice Dujardin. Benjamin Rivet mocht na zijn tweede plaats zich de eindlaureat van de Coupe de France bij de nieuwelingen noemen.

In de juniorencategorie reed Tanguy Turgis, nog derde afgelopen week in de Wereldbeker in Heusden-Zolder van start tot finish naar de overwinning. Mickael Crispin probeerde nog wel enig weerwerk te bieden, maar strandde uiteindelijk op zestien seconden van Turgis. Crispin mocht na afloop de witte leiderstrui in ontvangst nemen als winnaar van het eindklassement.

De beste in de dameswedstrijd was Caroline Mani. Het klassement ging naar Maelle Grossetete, eigenlijk is zij nog maar juniore al won zo ondanks haar jeugdige leefdtijd ook het klassement tussen de dames elite. Ook voor dames nieuwelingen was er een klassement. Dit werd gewonnen door Pasquine Vandermouten.

In samenwerking met Manuel Timmermans, Foto’s: BTWIN U19 Racing Team en stephane tillet