Rik Meeusen in kunstmatige coma na val

Rik Meeusen in kunstmatige coma na val

Nieuws dat we de afgelopen maanden al veel te vaak moesten lezen, moeten we nu jammer genoeg zelf ook schrijven. Afgelopen zondag kwam Rik Meeusen zwaar ten val in de spurt van de wielerwedstrijd in Baal. De nieuweling werd daarin negende, maar kwam na de meet in aanraking met een andere renner en viel hard op de nadarafsluiting. 

Meeusen lag buiten bewustzijn op het asfalt en werd een twintigtal minuten ter plaatse verzorgd. “Ze hebben Rik gisteren onmiddellijk geopereerd en voorlopig wordt hij in een kunstmatige coma gehouden”, vertelde WAC ploegleider Jonathan Van Weverberg gisteren aan Het Laatste Nieuws.

“A13901326_1092030864221982_2337942987562651434_nl zeker tot maandag zal hij in een kunstmatige coma gehouden worden, dan pas weten we meer. We weten dat hij zijn kaak, kin, tanden en enkele ribben heeft gebroken, omdat hij waarschijnlijk met het hoofd eerst de hekken is ingegaan.”

“Ik ben nog maar enkele jaren actief als ploegleider van de nieuwelingen. Er wordt helaas nog gevallen, maar een val met zo’n ernstige gevolgen heb ik nog nooit meegemaakt. Ik hoop dat Rik snel weer beter wordt en ons terug kan vervoegen.” Afgelopen winter was Meeusen ook erg actief in het veld.