Rijkevorsel – Boden en Van den Broeck vullen zegeteller aan

Rijkevorsel – Boden en Van den Broeck vullen zegeteller aan

In het circuit van de Moedige veldrijder stond er vandaag de wedstrijd in Rijkevorsel op het programma. Bij de nieuwelingen wist Arno van den Broeck te winnen voor zijn mama, terwijl in de juniorenwedstrijd Jarne Boden de bloemen mee naar huis pakte.

“In de eerste ronde ontstond er een lichte afscheiding van een vijftal renners”, vertelde Boden na afloop. “Ikzelf zat in vijfde positie en kon niet goed voorbijsteken. Maar in de derde ronde reed ik naar voren en koos ik even later samen met Jelle Camps het ruime sop.”

Samen met Camps wist de tweedejaarsjunior van het Wacteam Hoboken een mooie voorsprong uit te bouwen. “In de voorlaatste ronde kreeg Camps af te rekenen met kettingproblemen waardoor ik zo plots alleen aan de leiding kwam. Vanaf dat moment gaf ik gewoon alles tot aan de finish. Dit lukte en zo wist ik na vorige week een zeventiende plaats, ditmaal de overwinning binnen te halen.”

“Meteen de gas open”

Bij de nieuwelingen wist Arno van den Broeck zijn oude gevoel van weleer terug te pakken. Zo won hij voor zijn mama die jarig was.

“Ik reed vandaag mijn eigen koers”, aldus de Belgische kampioen. “Van in de eerste ronde draaide ik al meteen de gas open. Ik kreeg opnieuw mijn goede oude zelfvertrouwen terug, sloeg een gat en hield mijn tempo onder controle. Ik had echt een zeer goed gevoel en zo gaf ik mijn mama ook nog eens een heel mooi verjaardagscadeau.”

Bij de dames jeugd ging de overwinning naar Marthe Truyen, beste dame elite was de Italiaanse Elena Valentini.

Foto – Kristof Bruers