Rensters kijken terug op hun wereldbeker in Las Vegas

Rensters kijken terug op hun wereldbeker in Las Vegas

Deze ochtend werd er in Las Vegas een felle strijd geleverd voor de eerste wereldbekerzege bij de dames. Na een gesloten wedstrijd waar vijf renster als snel een kopgroep vormde, was het Katerina Nash die er aan het begin van de slotronde onderuit muisde. Sanne Cant werd derde en mocht samen met Nash en Eva Lechner het podium op.

Sanne van Paassen, winnares van het wereldbekerklassement in het seizoen 2010-2011 zet dit jaar alles op alles om na een mindere periode weer de aansluiting met de top te vinden. Van Paassen reed van de tweede startrij naar een zesde plaats. “Dat ik op deze manier, met mijn eigen team, zo het seizoen kan starten is ontzettend mooi. Ik ben hier ontzettend blij mee. Het was warm, de lucht was droog en het gras heel lang, waardoor dat niet lekker liep. Uit voorgaande jaren wist ik dat ik niet te gek moest doen en energie moest sparen.” Ze ging met de kopgroep mee en speelde alles of niets. Ze voelde de benen vollopen, liet het tempo zakken en reed naar een mooie zesde plaats.

Loes Sels hoopte op meer

Loes Sels nam een vrij goede start en zat met ploeggenote Ellen van Loy in de voorste gelederen van het peloton. Echter toen het tempo de hoogte in ging moest ze lossen.  “Sfeer en show was er genoeg, daar ligt het ongetwijfeld niet aan. Maar het was een zeer lastig parcours, het bolde werkelijk voor geen meter. Doe daar ook nog eens die warmte bij en je hebt heel moeilijke omstandigheden voor een crosser zoals ik. Misschien had ik wel teveel verwacht, want het viel toch wat tegen. Hopelijk gaat mijn conditie in stijgende lijn voor de volgende wedstrijden.”  Klinkt het op de site van haar team. Ze werd twintigste op tweeënhalve minuut van de winnares.

Kalas Essers NNOF- rensters De Boer en Verdonschot teleurgesteld

Sophie de Boer nam een goede start en zat tijdens de eerste ronde vooraan in de wedstrijd. Maar ronde na ronde zakte de Nederlandse weg. “Ik voelde me echt heel erg slecht. Helaas blijk ik erg slecht hersteld van de reis en dat is natuurlijk erg jammer, want je komt wel speciaal naar Amerika voor deze wedstrijd. Na een ronde was ik al compleet verzuurd en had ik overal kramp.” De Boer zou als vijfentwintigste over de meet bollen. Ze had een achterstand van iets meer dan drie minuten op winnares Nash.

Laura Verdonschot trok samen met ploegmaatje Sopie de Boer naar Las Vegas en dit met het oog op een goede uitslag in deze speciale wedstrijd. “Wat een nachtmerrie om zo je seizoen te beginnen, zo hard gewerkt deze zomer en niet voorruit raken. Zullen uitgaan van de ervaring en kijken naar volgende week. Was hier om een goede wereldbeker te rijden en maar het werd mijn slechtste ooit.” Klonk het op de Lommelse haar facebookprofiel.