Reno Bauters groeit naar beste vorm: “Podium op het BK kan lukken”

Reno Bauters groeit naar beste vorm: “Podium op het BK kan lukken”

Een fenomenale solozege in Antwerpen, een sterke inhaalrace in Zolder en een zesde plaats in de Superprestigemanche van Diegem. Reno Bauters is duidelijk goed op dreef. De junior van Balen BC plukt de vruchten van een stevig stage.

In Diegem kon hij net niet mee doen voor de zege. “We kwamen niet echt dichter bij de leiders, dus heb ik mijn eigen tempo gereden”, vertelde Bauters. “Ik had weer een slechte laatste ronde en daardoor kwam Thymen Arensman aansluiten. Op de trappen voor de meet heb ik nog een spurtje getrokken, waardoor ik hem nog kon afhouden.”

De sterke laatste weken komen niet onverwacht voor Bauters. “Mijn stage in Calpé met Vastgoedservice – Golden Palace werpt duidelijk zijn vruchten af. We hebben er echt getraind richting het Belgisch kampioenschap en die lijn is nu al duidelijk zichtbaar.”

 “In het begin van het seizoen ging het goed, maar daarna ging het alleen maar bergaf door verkeerde trainingen. Niels Albert heeft dat nu rechtgezet. Ik kan nog iets beter, het podium op het Belgisch kampioenschap moet er normaal wel inzitten”, besloot hij ambitieus.