Reno Bauters domineert op de oevers van de Schelde

Reno Bauters domineert op de oevers van de Schelde

Reno Bauters was een maat te sterk voor de verzamelde concurrentie in Antwerpen. De junior van Balen BC ging er in de eerste ronde vandoor en bleef elke ronde zijn voorsprong uitdiepen. In de spurt haalde Tijl Pauwels het nipt voor Jente Tielemans en Arne Vrachten.

Het werd een onemanshow voor Reno Bauters op de oevers van de Schelden in Antwerpen. Hij liet geen spaander heel van zijn concurrenten en greep solo zijn tweede overwinning van het seizoen. In de achtervolging wisselden de posities voortdurend, maar uiteindelijk werd het een strijd tussen Tijl Pauwels, Jente Tielemans en Arne Vrachten.

Niemand kon echt het verschil maken, enkel in de laatste zandstrook maakte Vrachten een foutje waardoor Pauwels aan de leiding kwam. Hij gaf die positie niet meer af. Tielemans en Vrachten vochten in zijn zog een snedig spurtje uit, dat nipt gewonnen werd door Tielemans.

Jarne De Meyer en Mathijs Wuyts waren oorspronkelijk nog mee in de achtervolging, maar moesten uiteindelijk tevreden zijn met de vijfde en zesde plaats.  Diederik Pemen werd eenzaam zevende, voor een sterk terugkerende Brent Braes. Gianni Siebens en Maart Van Staeyen vervolledigden de top tien.

Uitslag

  1. Reno Bauters
  2. Tijl Pauwels
  3. Jente Tielemans
  4. Arne Vrachten
  5. Jarne De Meyer
  6. Mathijs Wuyts
  7. Diederik Pemen
  8. Brent Braes
  9. Gianni Siebens
  10. Maarten Van Staeyen