Regen zet 6000 WK-parkingplaatsen blank: “Onbruikbaar”

Regen zet 6000 WK-parkingplaatsen blank: “Onbruikbaar”

De politie van Heusden-Zolder en de WK-organisatie controleerden een laatste keer de staat van de parkings die dit weekend voor het WK veldrijden zouden gebruikt worden. Niet alleen het voormalige Dossche-terrein was een modderpoel maar ook andere grasparkings in Zwembadstraat en Schaltusstraat bleken te zompig om als parkeerterrein te worden ingezet.

“In allerijl wordt nog gewerkt aan het bruikbaar maken van voormalig voetbalterrein van Standaard Viversel maar in totaal ramen we het verlies op zo’n 6000-tal parkeerplaatsen. De verwachte regenval van zaterdag tot zondag kan dit aantal nog opdrijven”, klonk het in een persbericht van de lokale politie.

De organisatoren trachten met bijkomende verkeersmaatregelen het verlies van de parkeercapaciteit gedeeltelijk te compenseren. Eenrichtingsverkeer in een gedeelte van Jeugdlaan, parkeren op Industriestraat, parkeren in de wijk Bolderberg, in Veldstraat, in Dellestraat en aan Intermotel kan een 3000-tal plaatsen opleveren.

Ook wordt uitgekeken naar de parking van de abdij van Herckenrode. Toeschouwers kunnen hier de pendelbus nemen die hen vlak aan het Circuit Zolder afzet en ophaalt. Zondagmorgen wordt een ultieme evaluatie gemaakt. Alle informatie is te raadplegen via de WK-websites.