Regen en Modder! Echte cross in Iowa!

Regen en Modder! Echte cross in Iowa!

In het kader van de Amerikaanse wereldbekerreeks werken de renners morgen hun tweede luik af in Iowa. Waar het in Las Vegas nog vooral draaide om show en spektakel, belooft de wedstrijd in Iowa échte cross te worden. Met een natuurlijke omloop en door de regen ook modder, durven sommige rensters zelfs de vergelijking met de Koppenberg te maken. 

Iowa is een nieuwkomer binnen het wereldbekercircuit, al werd er in het verleden ook al op de crossfiets gestreden voor de overwinning. De wereldbekerwedstrijden voor dames en heren elite is maar een klein deel van het Jingle Cyclocross Festival, want er worden maar liefst zestig (!) wedstrijden verreden gespreid over drie en een halve dag.

“Waar het Amerikaanse veldrijden de Koppenberg ontmoet”, omschreef Helen Wyman de omloop in Iowa. Door de regen van de afgelopen dagen werden de grasstroken omgetoverd tot modder. Het zal dus ploeteren worden op het 3,1 kilometer lange parcours, met heel wat hoogteverschil en een zandbak.

Het deelnemersveld is zo goed als gelijk aan dat van Las Vegas. Het zal dus weer uitkijken worden naar de eerste leidster Sophie De Boer en onder andere haar Amerikaanse concurrentes Katerina Nash, Katie Compton, Crystal Anthony en Caroline Mani. Voor de Belgen is het afwachten of Sanne Cant in Iowa wel een vuist kan maken. Niet in Vegas, maar wel in Iowa is de Britse Helen Wyman. Als meervoudige winnares van de Koppenbergcross is ook zij zeker een kanshebster voor het podium en wie weet wel de overwinning.

De wedstrijden zijn live te volgen vanaf 22u20 op Play Sports 3 of voor niet Telenetklanten kan dit gratis via de website van de RTBF.

Wil je alles volgen over het internationale veldrijden? Dat kan via onze tijdlijn!

techguide-2016