Quint Never Quit retro wielertrui nu beschikbaar

Quint Never Quit retro wielertrui nu beschikbaar

De unieke limited edition retro wielertrui ter ere van de 25-jarige carrière van Hilde Quintens van Sportune, is nu te bestellen. De Quint never Quit retro wielertrui is enkel in voorverkoop te bestellen tot en met 22 maart. Levering is voorzien rond eind april 2015.

Op aangeven van Quintens, wordt de opbrengst van dit unieke wielershirt integraal gedoneerd ten voordele van het onderzoek naar AADC, een zeer zeldzame en levensbedreigende neurologische aandoening. Slechts 180 mensen over heel de wereld, hebben deze ziekte. Patiënten met AADC zijn geboren zonder een enzym dat de hersenen toelaat om neurotransmitterdopamine te produceren. Zij sterven over het algemeen in de vroege kinderjaren.

Hilde Quintens fietste in haar 25-jarige carrière een prachtig palmares bij elkaar. Als alleenstaande moeder van drie kinderen begon ze in 1992 op 28-jarige leeftijd aan een reeks van acht Belgische Downhill titels, drie Benelux titels, twee Europese titels en een wereldtitel bij de Masters.

Ze maakte de overstap naar Cross Country en sleepte ook hier twee Belgische titels en twee Benelux titels in de wacht. Tenslotte waagde ze zich aan veldrijden waarin ze jaren tot de beste veldrijders van het land behoorde en opnieuw twee Belgische titels behaalde.

De wielertrui ‘Quint never Quit’ staat symbool voor het doorzettingsvermogen van de Limburgse. In 2007 werd bij haar Chronische Lymfatische Leukemie vastgesteld. Een tijdlang stond ze aan de kant. Ze vocht echter terug en maakte vier jaar later een geslaagde comeback in het veldrijden. Ondanks alle tegenslagen gaf ze nooit op, bleef altijd de rots in de branding, een voorbeeld, een monument.

Bestellen kan hier.