Puzzelstukjes vallen in elkaar bij Loes Sels: “Hopelijk ben ik nu vertrokken”

Puzzelstukjes vallen in elkaar bij Loes Sels: “Hopelijk ben ik nu vertrokken”

Loes Sels heeft haar nodige portie pech dit seizoen al gekregen. Maar afgelopen zondag in Koksijde vielen de puzzelstukjes toch nog eens in elkaar. Sels deed weer mee voorin en werd uiteindelijk achtste. “Hopelijk ben ik nu vertrokken”, vertelde ze achteraf.

Als alles meezit dan kan Loes Sels nog aardig mee. Dat bewees ze zondag in de wereldbekermanche van Koksijde. Sels bleef van pech gespaard en reed naar een achtste stek. “Eindelijk had ik nog eens het goede gevoel. En toch had er meer ingezeten.”

“Ik zat in de beginfase in het wiel van Lechner. Ik dacht dat zij wel zou opschuiven dus bleef ik in haar spoor. Op die manier verloor ik meteen wat tijd op Wyman en Van Loy. Ik nader nog wel even maar je hebt dan te veel krachten verbruikt.”

“Ik vind van mezelf dat ik ook te snel tevreden ben. Ik durf te zeggen dat de zesde plaats er wel had ingezeten hoor. Maar ik ben toch tevreden met dit resultaat. Het is lang geleden dat ik dit gevoel nog eens te pakken had.”

Conditioneel was het de laatste weken verre van slecht maar pech gooide steeds roet in het eten. “Op het EK ging het goed. Ik startte goed maar uiteindelijk kwam ik ten val. Een dag later in Ruddervoorde had ik opnieuw een goed gevoel maar toen kreeg ik af te rekenen met materiaalpech.”

“In Gavere nam ik ook een goede start. In de afdaling kwam ik ten val en daardoor werd ik opnieuw achteruit geslagen. In Koksijde zat dan alles eens mee en kon ik eindelijk laten zien wat ik echt in mijn mars heb.”

Dit knappe resultaat geeft opnieuw vertrouwen voor de komende weken. “Hier moet ik op verder bouwen. Ik moet nog wel oppassen want mijn bloed is nog niet helemaal in orde. Ik betwist nog maar één wedstrijd per week. Dat zal nog zo’n tijdje blijven duren. Maar hopelijk ben ik nu vertrokken.”