Provinciale kampioenen gekroond in Nieuwrode

Provinciale kampioenen gekroond in Nieuwrode

Het werd door de smeltende sneeuw een ouderwetse moddercross in Nieuwrode. Naast de gewone wedstrijden werd er ook gestreden voor de provinciale truien van Vlaams Brabant.

Bij de nieuwelingen ging de dagzege naar Ryan Cortjens. De eerstejaarsnieuweling kon in een spannende wedstrijd Niels Vandeputte afhouden. “Had de wedstrijd één ronde langer geduurd was Niels komen aansluiten”, klonk het. Xander Geysels vervolledigde het podium.

De provinciale truien bij de dames jeugd, eerstejaars- en tweedejaarsnieuwelingen gingen respectievelijk naar Kiona Crabbé, Senne Vanderveken en Jens Clynhens. De juniorenwedstrijd werd dan weer een demonstratie van Jelle Camps. “Alles zat goed”, vertelde hij. “Ik had geen stress, het parcours lag me en ik voelde me goed.” Na een beheerste start vloog de junior erin.

“De eerste ronde heb ik me ingehouden en gekeken naar de rest. Op het einde van de tweede ronde ben ik gedemarreerd.” Al snel had hij ongeveer twintig seconden voorsprong op de rest. “Nadien heb ik gecontroleerd zonder over mijn toeren te gaan.” De dagzege bezorgde hem ook de provinciale trui.