POLL – Vindt u de straf van Femke van den Driessche terecht?

POLL – Vindt u de straf van Femke van den Driessche terecht?

Vandaag deed de internationale wielerunie UCI een uitspraak in de zaak omtrent Femke van den Driessche. Op het wereldkampioenschap in Zolder werd in de materiaalpost in een fiets van de jonge beloftevolle Belgische dame een motortje aangetroffen. Zelf ontkent ze nog steeds dat de fiets van haar is, maar de UCI vond genoeg bewijzen om haar voor zes jaar te schorsen. 

De ondertussen gestopte van den Driessche moet daarenboven een boete betalen van 18.000 euro. De straf gaat in met terugwerkende kracht op 11 oktober 2015, waardoor ze al haar prijzengeld moet terugbetalen én haar Belgische en Europese titel moet inleveren. Daardoor wordt Maud Kaptheijns plots de Europese kampioene bij de dames beloften en Laura Verdonschot de Belgische kampioene bij de dames beloften.

Het team van Verdonschot reageerde ondertussen. “Nu dat er een uitspraak is zouden wij graag een klein lintje opspelden bij Laura. Meer hoeft voorlopig niet, want titels dwingen we als team liever af in het heetst van de strijd”, reageerde ze sereen.

UCI-voorzitter Brian Cookson was wel opgetogen over de uitspraak. “We hebben veel geïnvesteerd in nieuwe en efficiënte technologie om motortjes op te sporen en we hebben de sancties voor mensen die misbruik maken van mechanische doping flink verstrengd. Deze zaak is een grote overwinning voor de UCI en alle fans, renners en teams die er zeker van willen zijn dat we deze vorm van valspelen uit de wielersport houden.”

Maar wat denken jullie?

[socialpoll id=”2354459″]