Poldercross brengt prijzengeld jeugd en dames op beloften niveau

Poldercross brengt prijzengeld jeugd en dames op beloften niveau

Op zaterdag 24 oktober vindt in Kruibeke de derde editie van de Polderscross plaats. Naast hun eliteprogramma vinden ook wedstrijden plaats voor nieuwelingen, junioren en dames. De Polderscross is nog een jonge cross op de veldritkalender, maar de jongeren van vandaag zijn de elite van morgen. “Vandaar dat we hen nu reeds willen overtuigen van de mogelijkheden van ons parcours en de Polderscross in het algemeen”, zeggen organisatoren Marc Janssens en Kurt Vernimmen.

“Om hen een extra motivatie te geven én omdat jonge veldrijders vaak een duwtje in de rug wel kunnen gebruiken, trekken we het prijzengeld aanzienlijk op.” Zo valt er in plaats van de voorziene 250 €, 300€ en 200 € bij respectievelijk nieuwelingen, junioren en dames plots 1015 € te verdelen. “We hopen op die manier heel wat sportief talent kennis te laten maken met de Polderscross.”

“Wij bieden hen hier in Kruibeke een mooi platform om hun kunnen te tonen. We rekenen dan ook op een mooie opkomst en een rui deelnemersveld. Als bedanking voor hun inspanningen leveren wij als organisatie graag een tegenprestatie.”