Ploegvoorstelling Telenet Fidea Lions: Nys brengt opmerkelijke transfer

Ploegvoorstelling Telenet Fidea Lions: Nys brengt opmerkelijke transfer

Een zonovergoten Balenberg was het decor voor de ploegvoorstelling van de Telenet Fidea Lions. Manager Sven Nys maakte bekend dat zowel Telenet als Fidea verlengen tot eind 2020. Naast dit sponsornieuws bracht hij ook een opmerkelijke transfer.

Marthe Truyen, al een paar jaar actief bij het AA Drink Jongerenteam, krijgt de kans om de overstap te maken naar de Telenet Fidea Lions. “Ik had deze aanbieding zeker niet verwacht. Vorige winter liep het totaal niet zoals we het vooraf gepland hadden.”  De zomer bracht gelukkig wel soelaas. “Mijn wegseizoen begon goed en ik kon deze lijn doortrekken. Eind mei kwam Nys al met het voorstel.” Ze zal vanaf maart ploegmaatje van Ellen van Loy en Fleur Nagengast worden en is de eerste renner die de overstap maakt.

Wat deze winter nog gaat brengen is moeilijk in te schatten. “Ik wil komende winter zeker een stap vooruit zetten, maar als eerstejaars beloften doelen stellen is bijna niet mogelijk. Veel bijleren en me amuseren staan deze winter centraal. Van Ellen en Fleur kan ik heel wat leren, ik wil zeker niet stil blijven staan.” Ze zal in de winter verder blijven werken met haar vertrouwde trainers en geleidelijk aan de overstap maken. “Als ik deze lijn verder kan trekken in de wintermaanden, dan heb ik de nieuwe stap zeker wel verdiend denk ik.”

Van Loy de ideale dame om Nagengast en Truyen op sleeptouw te nemen

“Marthe zal een mooie aanvulling zijn op het damesteam van de Telenet Fidea Lions” verteld Sven Nys. Komende winter gaan Fleur Nagengast en Ellen Van Loy de kleuren van de Telenet Fidea Lions verdedigen bij de dames. “Fleur heeft de voorbije jaren de combinatie gemaakt van het veldrijden en wegwielrennen, maar afgelopen zomer heeft ze voor het eerst een volledig crossgerichte voorbereiding gedaan. Die voorbereiding zou de komende maanden moeten renderen.”  

“Ellen heeft zich de voorbije jaren al voldoende bewezen, zij is een heel belangrijke pion voor ons als team, maar zeker ook voor het damesveldrijden in het algemeen. Ellen staat altijd klaar voor sponsors en organisatoren en heeft de voorbije jaren meer wedstrijden gereden dan wie dan ook. Ze is de ideale persoon om Fleur en Marthe mee op sleeptouw te nemen.” Ellen van Loy hoopt zelf op een constante winter, één waar ze zo weinig mogelijk downs wil kennen.