Ploegleider Iwan Gevers ziet topper Ceylin Alvarado vertrekken: “We zijn haar enorm dankbaar”

Ploegleider Iwan Gevers ziet topper Ceylin Alvarado vertrekken: “We zijn haar enorm dankbaar”

Dinsdag 29 december 2015, was de dag dat Ceylin Alvarado voor het eerst in het beeld van Iwan Gevers kwam. De Nederlandse maakte even later de overstap naar zijn ploeg. De jaren erna groeide ze binnen het Kleur Op Maat Team verder uit. Vanaf één januari 2018 maakt ze de overstap naar Beobank Corendon. Iwan Gevers laat zijn licht schijnen op de overstap en de groei van Alvarado. 

Op een koude dinsdag zowat eind december 2015 zag Iwan Gevers Ceylin Alvarado in Loenhout aan het werk. Met zijn team Kleur Op Maat is hij steeds opzoek naar jong talent om hen de kansen te geven om verder te groeien. “Om talenten te spotten moet je niet steeds naar de kop van de wedstrijd kijken. Vaak rijden er halfweg het veld renster die technisch al heel wat kunnen.”

Op deze manier viel de jonge Nederlandse Ceylin Alvarado voor het eerst op in Loenhout. “De manier waarop een renster in de wedstrijd zit zegt vaak veel. Toen we met Alvarado in contact kwamen, was er voor haar geen enkele interesse van andere teams.” Gevers kwam samen met zijn ploegleiding al snel tot een compromis. “We kwamen met Ceylin al snel tot een overeenkomst. Ondanks dat ze opdat ogenblik nog geen topresultaten behaalde, boden we haar heel wat materiële steun.”

Geen getouwtrek met andere ploegen

Het nieuws dat de voorbije weken al in de wandelgangen gefluisterd werd, werd afgelopen zaterdag dan ook wereldkundig gemaakt. Alvarado kreeg een contract aangeboden tot maart 2021, het eerste jaar dat ze als elite zonder contract het veld in zal duiken. Ze zal dus Kleur Op Maat inruilen voor Beobank Corendon “Puur financieel was er voor ons team nog wel meer mogelijk geweest. Maar dan hadden we, om haar te houden, moeten snoeien in ons renners bestand.”

Als ze voor deze optie zouden kiezen, zouden er nog andere gevolgen zijn. “We zouden in een getouwtrek met andere ploegen terecht komen. En waar dat zou eindigen weet natuurlijk niemand.” Al snel volgde er overleg met de sponsoren. “In samenspraak werd er al snel beslist om Alvarado te laten gaan. Ons team staat voor het aantrekken van rensters en hen zo te laten groeien naar een hoog niveau. Als ze zich dan elders nog kunnen verbeteren dan is ze dat zeker gegund.”

Open communicatie met de Nederlandse

Toen het nieuws zaterdag ochtend rond tien uur wereldkundig gemaakt werd. Waren ze binnen Kleur Op Maat al lang op de hoogte. “Ceylin is altijd eerlijk en open geweest. Dat waardeer ik enorm. Dat de overstap zou komen was dus al langer duidelijk. Enkel de timing betreuren we wel. Het was altijd de bedoeling dat ze pas aan het einde van het seizoen de overstap zou maken.”

Ons op de kaart gezet

Op de vraag om het mooiste moment van hun samenwerking te beschrijven bleef het antwoord vaag. “Het is moeilijk om dit in één moment uit te drukken. Ze kende zo een gestage groei dat dit heel moeilijk is. Maar als we dan toch één moment mogen kiezen, dan is het haar zege in China van het vorige seizoen. Ze heeft nog een hele weg af te leggen en heel wat werk voor de boeg om de top vijf van het internationale veld te behalen.” Ondanks het verlies van een zeer goed renster wil Gevers toch positief afsluiten. “We hebben haar de voorbije jaren op de goede weg gezet. We willen Ceylin Alvarado bedanken  en zijn haar heel dankbaar voor de afgelopen jaren. Ze heeft ons de voorbije twee seizoen op de kaart gezet en zo onze ploeg in het veldritwereldje mee laten tellen.”

 Foto’s – Wouter Toelen ■ TFoto