Ploegleider Angelo De Clerq wikt en weegt zijn troepen

Ploegleider Angelo De Clerq wikt en weegt zijn troepen

Het wordt zaterdag het eerste Belgische kampioenschap voor Callant-Doltcini onder leiding van Angelo De Clerq. In het verleden kaapte de ploeg al verschillende titels en ook dit weekend hebben ze enkele kanshebbers. Ploegleider Angelo De Clerq wikt en weegt zijn troepen.

Bij de eerstejaarsnieuwelingen hebben ze niet meteen iemand in hun rangen om mee te spelen. “Dat klop inderdaad, we maken daar niet meteen kans op de titel”, begon De Clerq zijn betoog. “Pieter Pauwels is de jongste weken wel goed op dreef en binnen enkele jaren zie ik hem wel tot mooie dingen in staat. Joes en Thibau moeten gewoon het beste van zichzelf geven.”

Anderhalf uur later verschijnen de tweedejaarsnieuwelingen aan de start. Daar liggen de kaarten anders. “Het is duidelijk dat we met Dante Coremans één van de favorieten aan de start hebben. Zeker op deze omloop.”

“Toch blijft Thibau Nys de grote favoriet. Hij zal de koers moeten dragen en het is aan ons om in de finale één of twee mannetjes bij de kop van de wedstrijd te hebben. Arne, Jetze en Yorben zijn ook allemaal jongens die bij de top zeven van België behoren.”

Verschillende kanshebbers

De juniorencategorie ligt open en ook Callant-Doltcini kan er meespelen voor de titel. “Er kunnen er een aantal Belgisch kampioen worden inderdaad. In onze rangen schuif ik toch wel Gerben Kuypers naar voren. Hij is super in het zand en is al twee jaar met het kampioenschap bezig.”

“Eerstejaars Witse Meeussen was enorm sterk in oktober in de wereldbeker en zal verrassen zaterdag. Anton Ferdinande is dan weer de laatste weken zo sterk aan het rijden met als uitschieter de tweede plaats in Baal. Daarnaast werkt Maxim Dewulf hard om terug de vorm van in het begin van het seizoen te vinden.”

“Kortom we hebben een sterke ploeg in de breedte, hopelijk wordt ons seizoen beloond met een trui in België en/of Nederland. We hebben er in ieder geval keihard voor gewerkt”, besloot hij.