PK Zonhoven – Strijd der Limburgers in Basvelden

PK Zonhoven – Strijd der Limburgers in Basvelden

In het Zonhovense Basvelden werden er deze namiddag de Limburgse kampioenentrui bij de junioren en nieuwelingen verdeeld. Ook de dagzege stond er natuurlijk op het spel. Bij de nieuwelingen pakte Ryan Cortjens de dubbel en was Arno Brouwers de beste tweedejaarsnieuweling. Mathijs Wutys won op zijn beurt bij de junioren, terwijl Timo Kielich kampioen werd.

“Ik sta hier uiteraard met een super gevoel”, vertelde vertelde Ryan Cortjens, eerstejaarsnieuweling van Enertherm-BKCP aan start-box.be “Ik had vooraf niet verwacht dat ik zou winnen. Als je dat dan op deze manier de overwinning kunt binnen halen kan ik enkel tevreden zijn over vandaag.”

Ryan Cortjens haalde het in een prangende spurt van zijn leeftijdsgenoot Witse Meeussen. “Hij was net iets sterker, maar ik wist dat ik in de spurt niet traag ben. Deze overwinning geeft uiteraard veel motivatie richting het BK. Het doel zal een medaille zijn, al hoop ik toch dat ik mijn kampioenentrui kan verdedigen”.

Twee op twee

Arno Brouwers kroonde zich voor het tweede jaar op rij kampioen bij de nieuwelingen. “Ik nam een goede start, maar voelde al snel dat ‘nieuwjaar’ nog in de benen zat. Ik was zeker niet de beste in de kopgroep van vijf. Ik probeerde dan ook zo lang mogelijk aan te klampen. In de laaste ronde brak uiteindelijk de veer.”

Over de Limburgse titel moest Arno zich weinig zorgen te maken. “Deze was al lang veilig en zo bolde ik de laatste ronde binnen op de vijfde plaats. Ik ben niet tevreden over vandaag, maar kijk alvast uit naar mijn laatste cyclocrosswedstrijd, het BK van volgende week”.

Bij de junioren haalde Mathijs Wuyts het eveneens in de spurt. Timo Kielich die de trui van Limburgs kampioen mocht aantrekken eindigde tweede.

“Tuurlijk ben ik heel erg tevreden met deze overwinning”, aldus Timo Kielich, eerstjaarsjunior bij Cycling.be-Alpha Motorhomes. “Samen met Mathijs Wuyts reed ik weg. We verstonden elkaar en draaiden goed rond. Op een bepaald moment moest hij zelfs even lossen, maar was het gat net niet groot genoeg om door te gaan.”

In de spurt haalde Mathijs Wuyts het van de Limburger. “In de zandbak maakte ik een slechtere passage en verloor ik zo de aansluiting. Het doel was om Limburgs kampioen te worden en dat is gelukt. Ik voelde me niet zo goed als in Zolder, maar het was zeker en vast niet slecht op een parcours wat me niet ligt”, aldus de nieuwe Limburgse kampioen bij de junioren. Op het BK hoopt de Alkenaar alvast op een plaats in de top tien.

Bij de dames jeugd ging de zege naar Tess van Loy. Van Loy was ruimschoots de beste en reed al van in het begin weg van Elise Anthonissen. Die werd nog bijgebeend door Tine Rombouts. Zege dus voor Tess van Loy, voor Tine Rombouts en Elise Anthonissen.

Foto – Kristof Bruers