Pim Ronhaar slaat dubbelslag in Zeven

Pim Ronhaar slaat dubbelslag in Zeven

De leiderstrui van de wereldbeker is opnieuw van schouders gewisseld na de manche in het Duitse Zeven. Pim Ronhaar reed een ijzersterke wedstrijd en wist zijn naaste concurrent Tomas Kopecky af te houden.  Mees Hendrikx mocht opnieuw het podium vervolledigen. 

Vijf leiders maakten al vroeg in de wedstrijd het verschil. Pim Ronhaar, Tomas Kopecky, Jarno Bellens, Loris Rouiller en de Duitse thuisrijder Tom Linder kozen het ruime sop. Op de zware omloop kwamen de besten al snel bovendrijven en dat bleken net zoals de afgelopen weken Ronhaar en Kopecky.

“Angelo De Clerq had me aangeraden om het de eerste ronden rustig aan te doen, omdat ik de wedstrijd in Denemarken daarmee verloor”, vertelde Ronhaar. “Pas in de derde ronde versnelde ik en net toen maakte Tomas een foutje, waardoor de weg open lag.”

Ronhaar twijfelde geen moment een diepte zijn voorsprong verder uit. “De wereldbekerleiding behouden is één van de doelen dit seizoen. Een wereldkampioenentrui staat natuurlijk nog mooier. Eerstejaars of niet, vanaf nu mik ik op het hoogst haalbare.”  In de achtergrond deed Mees Hendrikx alle moeite om Loris Rouiller los te werken en dat lukt. De Nederlander ging zo naar de derde plaats. De Europese kampioen werd nog vierde voor de eerste Belg Jarno Bellens.

Eerstejaars Luke Verburg werd nog zesde voor Ryan Cortjens, die een modderomloop naar zijn zin vond. Witse Meeussen en Arno Van Den Broeck finishte als tiende en elfde. Vince Van Den Eynde had niet meteen zijn dag en zakte in de finale nog weg naar plek 21, daarmee deed hij het vier plaatsen beter dan Niels Vandeputte die ten val kwam in de start.