Pim Ronhaar na Zonhoven ook in Koksijde de sterkste

Pim Ronhaar na Zonhoven ook in Koksijde de sterkste

Eerstejaars Pim Ronhaar beweest vandaag dat zijn overwinning in Zonhoven geen toevalstreffer was. De Nederlander won met een stevige overmacht de eerste Europese wereldbekermanche van het seizoen. Verder kleurde het podium erg oranje met Ryan Kamp op twee en de Nederlandse-Tsjech Tomas Kopecky op drie. 

De start bij de junioren werd ontsiert door een stevige valpartij. Onder hen ook enkele Belgen van de b-ploeg, maar uiteindelijk kon iedereen terug verder. Maxim Dewulf nam het voortouw en doorkliefde als eerste de lange duin. Tomas Kopecky nam even later het commando over en trok stevig door.

Zijn inspanning bracht hem niet verder dan een tweetal seconden voorsprong. Nog voor half koers kregen we een nieuwe leider en deze keer was het menens. Pim Ronhaar ging vol aan de leiding en nam meteen tien seconden voorsprong. Ondanks het harde werk van Kopecky, Jarno Bellens en Ryan Kamp liep de Nederlander verder uit.

Uiteindelijk finishte hij met 24 seconden voorsprong. “Ik had nochtans een slechte start”, reageerde hij na de podiumceremonie. “Ik reed tegen het wiel van Tulett en kwam bijna ten val.  Mijn schoen kwam daarna ook nog los, waardoor ik even voet aan grond moest zetten om hem terug vast te draaien.”

Als veertigste begon hij gestaan op te schuiven. “En plots lag ik aan de leiding. Ik wist niet wat me overkwam. Op een bepaald moment hoorde ik dat ik veertig seconden voorsprong had, daarom heb ik in de finale mijn gashendel wat dicht gedraaid. Ongelofelijk. Mijn doelen waren voor het seizoen een top tien in de Superprestige en nu win ik een manche en een wereldbekerwedstrijd.”

Lage landen boven

In de finale knokte Ryan Kamp zich nog naar de tweede plek voor Tomas Kopecky. Jarno Bellens was de eerste Belg op plaats vier voor Vince van den Eynde en Mees Hendrikx.

Uitslag

1.  Pim Ronhaar
2. Ryan Kamp
3. Tomas Kopecky
4. Jarno Bellens
5. Vince van den Eynde
8. Arno van den Broeck
9. Witse Meeussen
10. Niels Vandeputte
12. Anton Ferdinande
13. Maxim Dewulf
14. Gerben Kuypers
15. Len Dejonghe
20. Wout Vervoort
24. Jelle Vermoote
27. Yente Peirens