Pieter-Jan Vliegen zorgt voor twee op twee voor Limburg

Pieter-Jan Vliegen zorgt voor twee op twee voor Limburg

De eerste Limburgse cross werd een feestje voor de ’thuisrijders’. Na de overwinning van Ryan Cortjens bij de nieuwelingen, was het bij de junioren met Pieter-Jan Vliegen opnieuw prijs voor de fietsprovincie. Eerstejaars Niels Vandeputte werd nog tweede, voor Arne Vrachten.

Zeven leiders troepten samen in de beginfase van de Soudal Classics in Neerpelt. Pieter-Jan Vliegen, Brent Braes, Julian Siemons, Len Dejonghe, Niels Vandeputte, Jarne De Meyer en Gerben Kuypers maakten het mooi weer vooraan. Vliegen was duidelijk met het juiste been uit bed gestapt en dreef het tempo stevig op.

Even leek de renner van Kalas Schriek ’99 weg, maar door een kleine misstap in de beklimming maakten Vandeputte, Braes en Kuypers weer de aansluiting. Siemons was oorspronkelijk ook nog mee, maar een lekke achterband sloeg de junior weg vooraan. Vliegen bleef gaan en na eerst Braes, moest ook Vandeputte door een lekke band overboord.

“Het is ongelofelijk”, vertelde Vliegen na het podium. “Ik heb de wedstrijd goed controleert en had het goede gevoel. Ik voelde het al in de B-crossen vorige week, maar toen maakte ik kleine foutjes waardoor ik niet kon winnen.¬†Hier viel alles goed, ik geraakte al vroeger weg, maar door mijn val konden de anderen terug aansluiten. Niels reed in de voorlaatste ronde jammer genoeg lek. Ik had dan weer nog voldoende kracht in de benen om definitief het verschil te maken.”

Vandeputte wist wel nog de tweede plaats vast te houden. Arne Vrachten knokte zich dan weer naar de derde plaats, waardoor Brent Braes net naast het podium viel. Eerstejaars Gerben Kuypers werd nog vijfde voor Timo Kielich.

Beluister het volledige interview met Vliegen bovenaan het artikel.