Pieter-Jan Vliegen eerste belg van de b-selectie: “Schuine kant was fenomenaal”

Pieter-Jan Vliegen eerste belg van de b-selectie: “Schuine kant was fenomenaal”

Met de 22ste plaats reed Pieter-Jan Vliegen vandaag in Namen de beste inhaalrace. Zo stond Vliegen met een selectie voor de b-ploeg helemaal achterin in de start. Na een week examens wist de Limburger vooraf niet wat hij van de lastige wedstrijd op de citadel moest verwachten.

“Ik vond het een zeer mooi en zwaar parcours”, vertelde Pieter-Jan Vliegen na afloop aan start-box.be “De schuine kant was fenomenaal. Ik blik dan ook terug op een zeer toffe wedstrijd die ik foutloos wist af te werken. Na een goede eerste ronde zat ik al snel rond de dertigste plaats.”

“Om daar te geraken had ik al veel krachten moeten verspillen.” Vliegen bleef elke ronde opschuiven totdat uiteindelijk de veer brak in de laatste ronde. “Ik was helemaal kapot en zo was de laatste ronde er een beetje teveel aan. Na deze force inhaalrace mag ik met de 22ste plaats erg tevreden zijn. Ik heb me alvast terug kunnen bewijzen.”

A-selectie

Na deze knappe prestatie mag Vliegen misschien wel hopen op een selectie in de a-ploeg voor de komende wereldbekerwedstrijd in Heusden-Zolder. “Ik hoop op een a-selectie voor Zolder, anders moet ik weer helemaal achterin starten. Ook dan zal ik er natuurlijk weer het beste van proberen maken.”