Perry Frijters gemotiveerd na ziekte

Perry Frijters gemotiveerd na ziekte

Tijdens het crosseizoen kreeg Perry Frijters te kampen met maagzweertjes. Hierdoor stond hij een lange tijd aan de kant. De laatste weken is Perry Frijters weer de oude en rijft hij de ene na de andere top tien plaats binnen. Al was het voor de Nederlander van IKO Enertherm-Beobank een moeilijke periode.

“Uiteraard had ik van afgelopen veldritseizoen meer verwacht”, blikt Perry Frijters terug. “Ziek zijn is natuurlijk nooit leuk, maar ook daar moet je uiteindelijk mee kunnen omgaan. De ene week ging het goed, de andere week weer slecht. Na een paar weken toch in competitie te willen blijven, ging het uiteindelijk helemaal niet meer. Ik besloot om me te laten onderzoeken. Zo kwamen er maagzweertjes aan het licht. Ik kreeg medicatie en mocht twee maanden niet meer fietsen.”

Er wachtte een lange weg terug voor de tweedejaarsnieuweling. “Ik begon terug met opbouwen en nu ik weer op de weg actief ben, gaat het een stuk beter. Alleen vorige week zaterdag was ik terug even ziek, maar ook dat is alweer over. Hopelijk kan ik binnenkort terug een mooie uitslag rijden.”

Klimkoersen aangestipt

“Echte doelen heb ik niet gesteld, al wil ik in de komende klimkoersen proberen een mooie uitslag te rijden.” Zo mikt Frijters op de Kleebergchallenge komende zaterdag en de Omloop van de Maasvallei op vier juni. “Het wordt natuurlijk kijken hoe goed ik ben hersteld van mijn ziekte. Een paar weken geleden zaten de benen alvast goed, al mis ik de laatste twee wedstrijden nog net dat tikkeltje extra”.